Централната софийска улица Съборна става почти пешеходна от 4 юли.

...
Централната софийска улица Съборна става почти пешеходна от 4 юли.
Коментари Харесай

Още една централна софийска улица става почти пешеходна

Централната софийска улица " Съборна " става съвсем пешеходна от 4 юли. Колите ще бъдат неразрешени в секторите от пл. " Света Неделя " до ул. " Цар Калоян " и от ул. " Леге " до ул. " Княз Александър I ".

Ще бъдат отстранени и съществуващите сега там места за платено паркиране. По протежението на улицата ще бъдат поставени пейки, кашпи, велостойки, ще се усилят дърветата, а част от новите растения ще са в кашпи.

Решението за затварянето на част от улицата за придвижване беше признато от Столичния общински съвет в четвъртък.

Отворена за коли, само че при еднопосочно придвижване ще остане частта от ул. " Съборна " сред ул. " Цар Калоян " и ул. " Леге ". Там са съсредоточени и множеството магазини. В този сектор ще има места за паркиране, само че няма да са перпендикулярно, както сега, а паралелно и от другата страна на пътното компактно. Това ще понижи доста площта за прекъсване. Движението на колите ще е от ул. " Леге " към ул. " Цар Калоян ".

Пешеходната пътека при влизането в Градската градина ще бъде направена по-широка, местата за паркиране при входа на парка ще бъдат отстранени, както и оградите, които сега се намират там.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР