Централната руска банка в Москва предупреди местните кредитни институции да

...
Централната руска банка в Москва предупреди местните кредитни институции да
Коментари Харесай

Руската централна банка предупреди местните трезори срещу транзакции в евро

Централната съветска банка в Москва предизвести локалните кредитни институции да не правят повече транзакции в евро, защото те са престанали да бъдат печеливши. Това съобщи ръководителят на РЦБ Елвира Набиулина в изявление, оповестено в немския вестник Handelsblatt. "Предупреждаваме съветските банки за транзакциите с еврото. Те към този момент не им носят облага ", споделила Набиулина, като отбелязала още, че когато вложителите подават средства по сметки в тази валута, банките би трябвало да влагат тези пари някъде, само че в общи линии остават разполагаем единствено принадлежности с негативна рента.

Според шефа на регулатора, защото негативна рента върху спестяванията в Русия няма - тя е неразрешена, банките са почнали да подвигат таксите за обслужване на сметките в евро, тъй че спестовни сметки към този момент мъчно могат да се водят в тази валута.

Ръководителят на Централната банка е отбелязала, че регулаторът подсигурява, че банките в Руската федерация не одобряват прекомерно високи валутни опасности, без значение дали в долари или в евро.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР