Централната новинарска емисия на Българската национална телевизия в неделния ден

...
Централната новинарска емисия на Българската национална телевизия в неделния ден
Коментари Харесай

Гняв на зрители заля БНТ заради Шабан Шаулич

Централната новинарска емисия на Българската национална телевизия в неделния ден съумя за нула време да провокира същинска вълна от неодобрение в обществените мрежи. Причината е трагично починалата в същия ден легенда на сръбската музика Шабан Шаулич.

Новината за зверския случай, лишил живота на огромния артист, не попадна нито в анонсите на емисията, нито даже в първите информации от деня, както да вземем за пример бе в новинарските излъчвания на други родни малките екрани. Очаквано това провокира всеобщо отвращение!

" Хората са потресени по целия свят от това, което се случи. Той не е българин, само че е доста обичан в България, заслужаваше уместно внимание! Жалки сте! ", гласи един от многото екзалтирани мнения във виртуалното пространство, написа " Блиц ".

Всъщност информацията за жестокия случай се случи в самия завършек на емисията в границите на две фрази. В същото време бе излъчен репортаж за продължаващите към този момент 11 седмици митинги в Сърбия " 1 от 5 милиона " против президента Александър Вучич.

Кралят на сръбската музика, както е именуван Шабан Шаулич, издъхна след тежка автомобилна злополука на автомагистрала край немския град Дортмунд, където имал присъединяване. В автомобила му се врязал различен, ръководен от пийнал лидер, а след конфликта Шаулич бил откаран в болница, където лекарите са създали и невъзможното, с цел да го спасят, само че безрезултатно.

В Сърбия Шабан Шаулич е на фундамент. Имаше голям брой фенове и в България. У нас направи серия от концерти, част от които за положителни дела. Музикантът бе на сцената от 70-те години, а малко на брой знаят, че преди да стартира да се занимава с музика, той е упражнявал футбол.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР