Централната комисия е взела всички необходими мерки за провеждането на

...
Централната комисия е взела всички необходими мерки за провеждането на
Коментари Харесай

Бюлетините от вота за председател на БСП ще се засичат на три места |

Централната комисия е взела всички нужни ограничения за провеждането на почтен избор за ръководител на Българска социалистическа партия, макар опитите за спекулации, които се вършат по тази тематика. Тези изказвания на някои от претендентите за ръководител на партията наскърбяват на първо място структурите и членовете на Българска социалистическа партия в страната, които са ангажирани да организират избора по места.

Това съобщи секретарят на Централната комисия за осъществяване на избора Вяра Емилова пред Българска национална телевизия. Тя посочи, че всички решения на комисията са обществени и са качени на уеб страницата на Българска социалистическа партия. Решенията в комисията се вземат с болшинство, на съвещанията биват обсъждани поставяните въпроси от партийните организации, както и се преглеждат всички тъжби и сигнали, обърна внимание секретарят на ЦКПИ.  

Емилова акцентира, че изборният ден стартира от 7.00 и продължава до 19.00 - в този интервал всеки член на Българска социалистическа партия има право да упражни правото си на глас. По думите й 1140 са изборните секции в страната, в които ще се гласоподава. Предвидени са 3 типа секции - стационарни, преносими и мобилни, като мобилната се движи по график сред дребни обитаеми места, посочи тя. 

„ В изборния ден се гласоподава единствено с персонална карта. За да се обезпечи честността на избора, всеки претендент може да уточни покровител във всяка изборна секция, който може да участва при отварянето и броенето на резултатите от изборната кутия през целия избирателен ден. 

Всички бюлетини към този момент са доставени на общинските изборни комисии, персонално от членовете на Централната комисия за избор на ръководител. Бюлетините са с полиграфическа отбрана и не могат да бъдат фалшифицирани. Към момента единствено един от претендентите е подал в Централната комисия декларация за отвод от конкуренцията за лидерския пост – Георги Тодоров. Днес в 17.00 комисията ще даде инструкции за Секционните изборни комисии за нужните дейности след отвод на претендент. След края на изборния ден резултатите ще бъдат засечени трикратно от ЦКПИ. Първи път ще бъдат въведени от електрони таблици, повторно ще се вкарат хартиените протколи от общинските изборни комисии и трети път ще бъдат въведени протоколите от секционните изборни комисии. Така ще бъдат избегнати всички механически неточности и опция за спекулации. Според разпоредбите, признати от Народно събрание на Българска социалистическа партия, до 48 часа Централната комисия би трябвало да разгласи резултат от директния избор на ръководител на Българска социалистическа партия ”, изясни Вяра Емилова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР