Централната избирателна комисия забрани излъчването на предизборен клип, показващ как

...
Централната избирателна комисия забрани излъчването на предизборен клип, показващ как
Коментари Харесай

ЦИК забрани предизборен клип, показващ разстрел в парламента

Централната изборна комисия забрани излъчването на избирателен клип, показващ по какъв начин въоръжен мъж стреля в заседателна зала и избива десетки хора. Клипът е на партия "Възраждане ".

"Въпросният видеоклип, употребен като пропаганден материал, призоваващ за поддръжка на партия „ Възраждане “, несъмнено съдържа сцена на принуждение и убийства и като такова освен нарушава положителните нрави, което е категорично неразрешено от нормите на Изборния кодекс, само че и вероятно съставлява състав на закононарушение по смисъла на Наказателния кодекс – обосноваване и подбудителство на безграничен брой лица към осъществяване на закононарушение и нарушение на публичния ред посредством разпространяването на материали в обществената мрежа Facebook ", се споделя в решението на ЦИК.

Изборният регулатор е решил, че клипът е нарушаване на наредбата на член 183, алинея 4 ИК, осъществено от Политическа партия „ Възраждане “, изразяващо се в разпространяване на пропаганден материал – видеоклип, който съдържа подиуми на принуждение: приложимост на огнестрелно оръжие и насилствена гибел.

ЦИК разяснява, че решението предстои на обжалване пред Върховния административен съд в тридневен период от оповестяването му.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР