Централната избирателна комисия вече работи по подготовката на предсрочния парламентарен

...
Централната избирателна комисия вече работи по подготовката на предсрочния парламентарен
Коментари Харесай

ЦИК подготвя предсрочния парламентарен вот

Централната изборна комисия към този момент работи по подготовката на предварителния парламентарен избор наесен. Направено е пазарно изследване и ще се закупят 10 хиляди ролки с термична хартия, нужни за машините за гласоподаване, които би трябвало да са доставени най-късно на 15 септември, заяви БНР.

Предмет на полемика в ЦИК е също съхранението на устройствата, те не престават да са в частния склад на " Карго партнер ", за което се заплаща наема повече от половин година, защото управляващите не подхващат дейности за намирането на подобаващ държавен склад. ЦИК одобри единомислещо, че още от първия ден на работата на служебното държавно управление още веднъж ще се изиска във незабавен порядък намирането на държавен парцел за предпазване на устройствата.

В момента се разискват изискванията за възобновяване на контракта с частната компания, изминал преди месец.

Припомняме, България отива на предварителни избори есента. Това стана ясно, откакто Българска социалистическа партия върна несбъднат мандата на президента Румен Радев несбъднат. Причината е, че Народното събрание отхвърли предлагането на Българска социалистическа партия за приемане на Законодателна стратегия за идващите шест месеца.

А до разпада на ръководещата коалиция се стигна, откакто водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов разгласи, че изтегля своите министри от ръководството.

Между Политическа партия и Има Такъв Народ избухна и различен скандал, откакто шестима депутати, измежду които и някогашния министър на спорта Радостин Василев напуснаха парламентарната група на Има Такъв Народ, като насочиха остри рецензии към водача Слави Трифонов. Това беше приветствано от премиера Кирил Петков, който съобщи, че търси няколко смели народни представители, с цел да резервира ръководещата коалиция болшинство в пленарната зала.

Опозиционните партии ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане се сплотиха също показаха неодобрение против метода на ръководство на Политическа партия. Костадин Костадинов даде поръчка за нови предварителни избори, а от народните представители от ГЕРБ внесоха избор на съмнение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР