Централната избирателна комисия (ЦИК) свали имунитета на кандидата за кмет

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) свали имунитета на кандидата за кмет
Коментари Харесай

ЦИК свали имунитета на кандидат за кмет в Стара Загора

Централната изборна комисия (ЦИК) смъкна имунитета на претендента за кмет на Стара Загора и общински съветници от коалиция " Алтернативата на жителите " Янко Янков по искане на основния прокурор Сотир Цацаров. Това стана ясно от решение, оповестено на уеб страницата на комисията.
Причина за снемането на имунитета е стимулирано искане от Главния прокурор за позволение за привличане на Янков като обвинен по формирано досъдебно произвеждане от Софийска градска прокуратура. Не излиза наяве от решението на ЦИК обаче защо тъкмо става въпрос - дали за пазаруване на гласове или нещо друго. 
Спокойно протича изборният ден община Стара Загора, регистрира ръководителят на Общинската изборна комисия (ОИК) Теодора Крумова. Към 13:30 часа са подадени два сигнала за нарушавания, по които са осъществени инспекции. В единия сигнал са били посочени девет места, на които е имало пропагандни материали на по малко от регламентираните в Изборния кодекс 50 метра от изборните секции. След инспекция сигналът е ориентиран към общинската администрация за премахването на билборд и плакати.
Вторият сигнал е за кметски наместник в обитаемо място с под 350 души, който стоял пред помещението на кметството, не е състоятелен, тъй като е наместникът е длъжностно лице, изпълняващо отговорностите си по изборния ден, изясни Крумова.
Към 13:30 е завършило гласуването в преносимата изборна секция, която е посетила 15 адреса, декларирани от гласоподаватели, които са трудноподвижни.
Към 12:30 часа в община Стара Загора изборната интензивност е 19,68 %. За региона към същия час тя е 24,27 на 100. Процентите по общини в Старозагорска област са следните: Опан - 43,22%, Николаево - 36,50%, Павел баня - 36,01%, Гълъбово - 34,89%, Братя Даскалови - 34,85%, Раднево - 31,06%, Гурково - 30,38%, Чирпан - 28,46%, Мъглиж - 27,67% и Казанлък - 24,05 на 100.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР