Централната избирателна комисия (ЦИК) реши да обжалва решението на Софийския

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) реши да обжалва решението на Софийския
Коментари Харесай

Изборната комисия ще обжалва решението на съда за засекретяването на данните от машинния вот

Централната изборна комисия (ЦИК) реши да апелира решението на Софийския административен съд, който предходната седмица почете жалбите на " Левицата! " и " Продължаваме промяната - Демократична България " против засекретяването на резултатите от машинното гласоподаване и вписването в протоколите единствено на общия резултат от гласуването с хартиени бюлетини и машини.

Предложение за необжалване на решението направи някогашния представител на ЦИК Цветозар Томов, само че то беше подкрепено единствено от 8 души - от представителите на " Демократична България ", " Изправи се! Мутри вън! ", " ИТН " и Българска социалистическа партия. По закон обаче, с цел да взима решения комисията, трябват гласовете на две трети от членовете ѝ, или най-малко 10 от 15 души, по тази причина ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова разгласи, че предлагането не е признато.

Това значи, че Централната изборна комисия по всяка възможност ще апелира решението пред по-висока инстанция - Върховния административен съд, който ще би трябвало да се произнесе в период до три дни от постъпването на жалбата.

 " Огромен риск ": ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия ограничиха и контролното засичане на резултатите от машинния избор

Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР