Централната избирателна комисия (ЦИК) потвърди решението за отказ от регистрация

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) потвърди решението за отказ от регистрация
Коментари Харесай

ЦИК остави Демократична България без гласове от Стара Загора

Централната изборна комисия (ЦИК) удостовери решението за отвод от регистрация на листата на " Демократична България " в Стара Загора. Под опасност са записаните листи на обединението в осем изборни региона, където е употребен електронен автограф за регистрация на описите с претенденти.

Преди два дни Районната изборна комисия в Стара Загора отхвърли да записва кандидатската листа на обединението, тъй като документите не са подписани на ръка, а " върху тях е сложена сигнатура, визуализираща електронно сключване на показаните бумаги ".

Докладчикът по проблема в ЦИК Камелия Стоянова дефинира решението на районната изборна комисия в Стара Загора за вярно, тъй като забележките са поправени едвам след края на периода, който изтече в 17 ч. на 12 октомври.

Демократична България съобщи, че ЦИК се готви да в профил групировката от присъединяване в изборите в осем изборни региона.

" Централната изборна комисия се готви да осакати присъединяване на " Демократична България – Обединение " в изборите за 47-о Народно заседание. След отхвърли за регистрация на листата на " Демократична България " в Стара Загора поради подадени документи с електронен автограф, има предложение от член на ЦИК да бъде преразгледана регистрацията на листите ни в още 7 МИР-а, където документите също са подадени с електронен автограф ", се споделя в известие на обединението, изпратено до медиите.

Решението на ЦИК за регистрацията на " Демократична България " ще бъде обжалвано пред Върховния административен съд.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР