Централната избирателна комисия (ЦИК) показа образците на бюлетините за предстоящия

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) показа образците на бюлетините за предстоящия
Коментари Харесай

ЦИК показа как ще изглеждат на бюлетините в София

Централната изборна комисия (ЦИК) сподели образците на бюлетините за идния локален избор в София. Най-дълга и най-широка е листата за избор на общински съветници.

" Бюлетината за общинските съветници в София съдържа 34 квадратчета с имената на партиите, обединенията и самостоятелните претенденти, които са регистрирани. В дясната част имаме кръгчетата с номерата за преференциите на претендентите. С промените в изборния кодекс те към този момент са с трицифрено число от 101 до 161. В края на бюлетините има и квадратчето " Не поддържам никого ". В долния десен край ще бъде изписан фабричният номер на бюлетината. Този път ще се откъсва целият низък завършек на бюлетината, а не ъгълче от нея ", сподели представителят на ЦИК Александър Андреев, представен от БГНЕС.

Столичани ще гласоподават на локалните избори с четири бюлетини – за кмет, за областен кмет, за общински съветници и кметове на кметства.

Бюлетините за цялата страна са еднотипни. При тези за кмет, без значение дали на община, кметство или регион, от лявата страна са имената на партиите и обединенията, в средата са номерата им в бюлетината, а от дясната са имената на претендентите.

За първия тур на локалните избори в страната ще са нужни над 19 млн. бюлетини, които костват към 5 млн. лева Андреев добави, че в столичани ще гласоподават на локалните избори с четири бюлетини – за кмет, за областен кмет, за общински съветници и кметове на кметства.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР