Централната избирателна комисия (ЦИК) отмени неясната част от на партии

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) отмени неясната част от на партии
Коментари Харесай

След писмото на Демократична България ЦИК отмени спорна част в свое решение

Централната изборна комисия (ЦИК) анулира неразбираемата част от на партии и обединения за присъединяване в парламентарните избори на 4 април (Решение № 1961-НС от 27 януари 2021 г.).
По-рано през днешния ден “Демократична България ” подаде тъжба против решението, както и изиска в писмо до ЦИК комисията сама да го преразгледа и да го анулира или промени на съображение на член 91, ал.1 от Административнопроцесуален кодекс. Става дума за написаното в т. 4 от решението, че “наименованието на обединението може да съдържа единствено наименованието на една или няколко от партиите в състава на обединението. ” От обединяването се мотивираха, че изискването е неразбираемо, а тълкуването води в две направления: лимитират ли се обединенията да включват в наименованията си изрази и думи, които са разнообразни от наименованията на една или няколко партии в състава на коалицията; или се вкарва условие в наименованието на обединението наложително да се съдържа в състава на обединението.
 Пробва ли ЦИК да отстрани други възможности за изборите с процедурен трик?(ВИДЕО) Пробва ли ЦИК да отстрани други възможности за изборите с процедурен трик?(ВИДЕО)
Председателят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова и сътрудниците ѝ в предизборната мрежа апелират решен...
На изключително съвещание довечера ЦИК анулира противоречивата част.
Actualno.com потърси представителите на ЦИК за коментар по анулираното решение, само че никой от тях не отговори на телефона.
" Удовлетворени сме, че ЦИК ни чу. Това значи, че “Демократична България ” ще може под името “Демократична България ”, с изтъкване на трите партии сформират обединението - “Демократи за мощна България ”, “Да, България! ” и “Зелено придвижване ” да сме яви на тези избори ", декларират от групировката.
" Става дума явно за недовиждане и за недобра правна техника. Беше проявен здрав разсъдък, не постоянно става дума за велики офанзиви и международни заприказва против демокрацията, от време на време става дума просто за нужда от бърза експертна намеса, каквато “Демократична България ” реализира ”, съобщи съпредседателят на обединяването Христо Иванов.
 Партиите и обединенията подават заявки за регистрация за парламентарния избор до 17 февруари Партиите и обединенията подават заявки за регистрация за парламентарния избор до 17 февруари
До 12 февруари кметовете би трябвало да образуват изборните секции на територията на общините, до същата дата би трябвало да са назначени и Ра...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР