Централната избирателна комисия (ЦИК) открива състезателна процедура с договаряне за

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) открива състезателна процедура с договаряне за
Коментари Харесай

ЦИК обяви обществената поръчка за наемане на 3 000 машини за гласуване на европейските избори

Централната изборна комисия (ЦИК) открива спортна процедура с договаряне за възлагане на социална поръчка с предмет: „ Наемане на 3000 профилирани устройства с конфигуриран програмен продукт за електронно машинно гласоподаване. Това сочи информация на уеб страницата на Централна изборна комисия (ЦИК).

В публичната поръчка се включва и логистично обезпечаване и обслужване на профилираните устройства до секционните изборни комисии в страната, образование на личен състав за работа с устройствата за производство на избори за членове на Европейски парламент от Република България на 26.05.2019 година Количеството профилирани устройства за електронно машинно гласоподаване е общо 3000 (три хиляди) устройства.

Максималната планирана стойност на социална поръчка е сума в размер на 7 500 000 (седем милиона и петстотин хиляди) лв. без включен Данък добавена стойност. ЦИК утвърждава документи за разкриване на процедурата и съобщение за поръчка.

Определя за отговорно длъжностно лице Николай Желязков – основен юрист в Дирекция „ Администрация “ на Централната изборна комисия. Възлага на виновното длъжностно лице: да разгласява документи за присъединяване на интернет страницата на ЦИК в профила на купувача; да изпрати до регистъра на Агенцията по публични поръчки нужните документи по възлагането на публичната поръчка; да реализира дейностите, свързани с провеждането на публичната поръчка, в това число и да приема документи за присъединяване.

Решението предстои на обжалване пред Върховния административен съд посредством Централната изборна комисия в тридневен период от оповестяването му.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР