Централната избирателна комисия (ЦИК), от приемането на промените в Изборния

...
Централната избирателна комисия (ЦИК), от приемането на промените в Изборния
Коментари Харесай

Камелия Нейкова: От приемането на промените в ИК сме в процес на подготовка за избори

" Централната изборна комисия (ЦИК) , от приемането на измененията в Изборния кодекс (ИК) , е в развой на подготовка за производство на възможни предварителни парламентарни избори ". Това съобщи ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова на чуване в Народното събрание. Тя даде уточнения по отношение на подготовката и провеждането на идните избори, в това число резултатите от осъществените проби с хартията за машинно гласоподаване.

Пред депутатите Нейкова сподели, че ЦИК е провела среща с Министерския съвет по отношение на организацията на видеонаблюдение и видеозаснемане на изборния развой .

" Предвидена е нова среща с премиера и „ Информационно обслужване “ за техническата поддръжка. Непосредствено след обнародването на изборните промени ЦИК е провела среща и с представители на печатницата на Българската национална банка, на които са били предоставени всички документи за хартията за гласоподаване ", сподели Нейкова.

Предложението за чуване на Нейкова пристигна от ръководителя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова и беше подкрепено от 169 народни представители. Имаше единствено един глас срещу от групата на Българска социалистическа партия.

На чуването Нейкова би трябвало да уточни какви са резултатите от извършените проби.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР