Централната избирателна комисия (ЦИК) определи с решение в петък вечер

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) определи с решение в петък вечер
Коментари Харесай

ЦИК определи окончателния списък на депутатите в 46-ото Народно събрание

Централната изборна комисия (ЦИК) дефинира с решение в петък вечер окончателния лист на народните представители в 46-ото Народно заседание.

28 определени депутати от два многомандатни региона са подали заявления, с които да дефинират регионът, от който избират да съставляват.

Заместник-председателят на "Има подобен народ " Тошко Йорданов ще бъде народен представител от Пловдив, а Мика Зайкова, която е най-възрастният народен представител и която за повторно ще открие първото съвещание на депутатите - от Смолян.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и съпредседателят на Демократична България Христо Иванов ще са депутати от София. Мая Манолова от "Изправи се. Мутри вън " остава народен представител от Благоевград, Николай Хаджигенов от София.

Филчо Филев избира Варненски регион, Гюнай Хюсмен – Разградския.

Славена Точева и Мартин Андонов от ГЕРБ ще са депутати от Варна, а сътрудника им Илтер Садъков – от Шуменски.

Елхан Кълков от Движение за права и свободи избира Благоевградски регион, съпартиецът му Павлин Кръстев – Кърджалийски, Тунджай Йозтюрк избира Стара Загора.

Димитър Делчев от "Изправи се " ще е народен представител от София, Мария Василева Капон от Пловдив.

Силвия Николова от "Има подобен народ " е изпбрала Велико Търново, Георги Чепишев - Кърджали, Паунита Петрова и Венцислав Асенов - София, Мария Петрова - Ямбол. Алпер Мурадов ще е депутат от Разград. Петър Димитров избира Силистра, Кирил Симеонов ще е от Варна. Живка Железова - от Стара Загора, Светослав Георгиев - от Пазарджишки регион, Петко Кущирев – Хасковски, Десислава Цонева – Монтана, Петя Димитрова – Перник, Васил Апостолов – Пловдив, Галина Димитрова - Варна.

Бонка Василева от Демократична България ще е народен представител от София, а съпартийците ѝ Александра Стеркова и Манол Пейков надлежно от Пазарджик и Пловдиов.

Решението ще бъде обнародвано в Държавен вестник. В петък президентът Румен Радев заяви, че първото съвещание на 46-ия парламент се привиква за сряда, 21 юли, напомня БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР