Централната избирателна комисия (ЦИК) одобри списъка с местата и секциите

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) одобри списъка с местата и секциите
Коментари Харесай

ЦИК одобри списъка с местата и секциите за гласуване зад граница

Централната изборна комисия (ЦИК) утвърди листата с местата и секциите за гласоподаване зад граница на свое съвещание през днешния ден. Очаква се по-късно Комисията да ги разгласи на уеб страницата си. 

По време на съвещанието стана ясно, че към момента не е обещано позволение за отваряне на секции отвън дипломатическите и консулските представителства на страната ни в три страни. Това са Австрия, Швейцария и Норвегия. ЦИК реши, че ще дефинира броят на местата и секциите в тези страни, само че ще чака публично позволение от тях. 

По-рано днес на брифинг в Министерството на външните работи (МВнР) зам.-председателят на Работната група „ Избори “ към Министерство на външните работи Калин Анастасов разгласи, че от ведомството чакат зад граница да бъдат разкрити сред 730 и 740 секции в 62 страни. 

Българските жители в Чехия ще могат да гласоподават единствено на територията на посолството в Прага, а сънародниците ни в Германия - на 40 места отвън дипломатическите и консулските представителства и офисите на почетните консули, изясни Анастасов.

Той означи още, че от Министерство на външните работи чакат зад граница да бъдат изпратени сред 240 и 410 машини в 240 секции в 22 страни на три континента.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР