Централната избирателна комисия (ЦИК) няма да преразгледа решението си от

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) няма да преразгледа решението си от
Коментари Харесай

ЦИК: Утре ще се гласува само с хартиени бюлетини

Централната изборна комисия (ЦИК) няма да преразгледа решението си от през вчерашния ден за гласоподаване на локалния избор на 29 октомври единствено с хартиени бюлетини. Това стана известно на съвещание на комисията през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 406
В началото на съвещанието Любомир Георгиев предложи приемането на нова точка в дневния ред по отношение на преразглеждането на решението на ЦИК от през вчерашния ден, в което се показва, че във всички секции в страната ще се гласоподава единствено с хартиени бюлетини. Предложението му не беше признато от членовете на ЦИК.

По време на съвещанието беше посочено, че нощес, след съвещанието на ЦИК, е получено решение от Министереството на електронното ръководство (МЕУ), с което се удостоверяват машините.

По-рано през днешния ден министър председателят на брифинг в Министерския съвет съобщи, че ЦИК има всички главния да преразгледа вчерашното си решение и да възвърне машинното гласоподаване. " Срокът за узаконяване на машините изтича през днешния ден в 17:00 ч. следобяд, ЦИК забрани гласуването с машини преди приключването на периода, въз основа единствено на отчет на ДАНС ", сподели той.

Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе по тъжба против решението на ЦИК най-рано в понеделник.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР