Централната избирателна комисия (ЦИК) не видя нарушение в думите на

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) не видя нарушение в думите на
Коментари Харесай

ЦИК не видя нарушение на Радев във връзка с предизборната кампания

Централната изборна комисия (ЦИК) не видя нарушаване в думите на президента Румен Радев по време на празника на Асеновград преди няколко дни, поради които тя бе сезирана от ГЕРБ.
За нарушаване на президента гласоподаваха четирима членове на ЦИК, а " срещу " - 15 души, съобщи " 24 часа ".
Според шефката на ЦИК Стефка Стоева е обикновено първите мъже в страната да показват позициите си, а ЦИК трябвало да се занимава единствено със субектите, които вземат участие в предизборната акция. Стоева изясни, че гласоподава " срещу " установяването на нарушаване от страна на президента, по този начин както е гласувала и " срещу " установяването на нарушаване от премиера Бойко Борисов преди няколко дни.
ГЕРБ подаде тъжба против Радев, в която се твърдеше, че президентът се е присъединил в предизборната акция в интерес на Българска социалистическа партия и е употребил непозволено държавен превоз, до момента в който е правил пропагандата.
Повечето членове на комисията обаче не се съгласиха. В отчета по проблема се посочваше, че президентът не е деполитизиран държавен орган, може да бъде член на партия или коалиция, да показва мнения по държавни, публични и политически въпроси, и да издава актове със основни политически последствия, прецизира електронното издание на в. " Сега ".
Не се възприе и обвиняването за държавния превоз. Мнозинството в комисията се съгласи, че президентът наложително се употребява с всички типове защита, както се показва в Закона за НСО. В този смисъл, той няма по какъв начин да не употребява колите на охранителната работа, където и да отиде.
Припомняме, че преди дни пък Българска социалистическа партия внесоха тъжба против премиера Бойко Борисов с обвиняване, че употребява държавен запас за водене на предизборната акция.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР