Централната избирателна комисия (ЦИК) късно снощи е взела решение да

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) късно снощи е взела решение да
Коментари Харесай

ЦИК санкционира ВМРО и Джамбазки за предизборна среща със синдикат на МВР

Централната изборна комисия (ЦИК) късно нощес е взела решение да наложи глоба на Вътрешна македонска революционна организация и лидера на евролистата й Ангел Джамбазки поради нарушавания на изборните закони при среща със синдикална организация на служителите на реда. Това стана ясно от известие на уеб страницата на институцията.

Решението е взето по сигнал на Съвета за електронни медии (СЕМ). До сигнала се е стигнало поради репортаж за среща на претендентите за евродепутати на Вътрешна македонска революционна организация с представители на Български полицейски синдикати в централата на партията. В срещата, в качеството си на ръководител на Съвета за национално партньорство, е взел и заместник-министър на вътрешните работи.

В решението си ЦИК разяснява, че репортажът от срещата " несъмнено има темперамент на избирателен пропаганден материал, защото е показан в графа " Евроизбори " на телевизия " Европа " и носи наложителния признак на предизборно обръщение ". Отбелязано е още, че съгласно изборния кодекс категорично се не разрешава потреблението на герба и знамето на България в пропагандни материали. Според изборната комисия „ апелът за потребление на оръжие “ при преодоляването на вълнения в Куклен „ може да бъде общопризнат като накърняващ положителните нрави “, което също е нарушаване на изборните правила.

Седем души са бяха арестувани предходната неделя в Куклен поради нахлуване в частен парцел, до което се стигна поради забележка за мощна музика, отправена към компания роми.

С писмо до медиите от Вътрешна македонска революционна организация упрекнаха ЦИК в осъществяване на политически поръчки и опит да се саботират дейностите на партията. Въпреки това от партията не отстъпват от декларираната позиция за потребление на огнестрелно оръжие и застават зад думите на Джамбазки. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР