Централната избирателна комисия (ЦИК) изпрати писмо до Апелативния спецсъд, в

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) изпрати писмо до Апелативния спецсъд, в
Коментари Харесай

Конфликт на интереси за съдия от ГЕРБ, участвал в делото срещу Иванчева

Централната изборна комисия (ЦИК) изпрати писмо до Апелативния спецсъд, в което се показва, че един от правосъдните заседатели от състава, осъдил някогашния кмет на ”Младост ” Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и медиатора Петко Дюлгеров, е бил член на районна изборна комисия от партия ГЕРБ.
Мария Праматарова-Щуркова е била назначена от политическата квота и от 2013 година до в този момент е взела участие в 6 избора като член на районната изборна комисия, заяви " Дневник ".

Проверката от ЦИК бе подредена от апелативния спецсъд по искане на отбраната, а съгласно Десислава Иванчева и Биляна Петрова в тази ситуация има очевиден спор на ползи.

Мария Праматарова-Щуркова бе правосъден заседател в състава на профилирания съд, който осъди Иванчева на 20 година затвор, Петрова на 15 година отнемане от независимост и дефинира 12 година затвор за Дюлгеров за пожелан рушвет от 187 500 евро от строителния бизнесмен Александър Ваклин. Според Иванчева и Петрова това е доказателство за интервенция на ГЕРБ в делото.

Все още не е подготвена експертизата, която съдът назначи в предходното правосъдно съвещание. Вещите лица би трябвало да създадат нова спомагателна графологическа експертиза на тефтерче, намерено в дамската чанта на Десислава Иванчева.

Искането за експертиза бе на прокуратурата, която тогава напомни, че на първа инстанция движимостите лица не са съумели да открият кой е писал в тефтерчето. Заради това новата експертиза ще съпостави почерка от записките с почерка на Петко Дюлгеров, само че през днешния ден той съобщи, че отхвърля да даде в допълнение относителен материал, защото към този момент е дал задоволително.

Подсъдимите желаеха от съда да вдигне запора, който е натрапен на всичките им банкови сметки, защото не разполагат с никакви средства за живот. Съдът ще се произнесе по настояването им в 16 ч.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР