Централната избирателна комисия (ЦИК) изпълнява тази част от закона, която

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) изпълнява тази част от закона, която
Коментари Харесай

Мартин Димитров: В джунглата в Бразилия има машини за гласуване. Как в България не може?

Централната изборна комисия (ЦИК) извършва тази част от закона, която им харесва. За вс секции над 300 души би трябвало да има машинно гласоподаване. ЦИК би трябвало да направи вс належащо да има такова гласоподаване. Това съобщи някогашният народен представител Мартин Димитров  Мартин Димитров Мартин Димитров е български политик, ръководител на Съюз на демократичните сили от декември 2008 година, съпредседател на ПГ на, който е последовател на машинното гласоподаване.

Той разяснява пред бТВ, че ГЕРБ залагат отпадане на гражданския одит върху машини.

"Какво им пречи? Не ви звучи малко подозрително? ", попита той реторично.

Димитров е срещу и концепцията изборният ден да бъде 48 часа. По думите му поради и пандемията с ковид едно машинно гласоподаване ще бъде от изгода. Даде образец, че в някои страни има гласоподаване по пощата.

"В джунглата в Бразилия, където няма ток, има машинно гласоподаване, с акумулатори. Въпрос на предпочитание и мотивация е да си свършат работа ", безапелационен е някогашният народен представител.

Мартин Димитров  Мартин Димитров Мартин Димитров е български политик, ръководител на Съюз на демократичните сили от декември 2008 година, съпредседател на ПГ на и Петър Славов водят дело против ЦИК за машинно и отдалечено електронно гласоподаване.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР