Централната избирателна комисия (ЦИК) е санкционирала партия ВМРО и нейния

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) е санкционирала партия ВМРО и нейния
Коментари Харесай

ЦИК санкционира ВМРО и Ангел Джамбазки заради предизборен репортаж

Централната изборна комисия (ЦИК) е глобила партия Вътрешна македонска революционна организация и нейния евродепутат и претендент за член на идващия Европарламент Ангел Джамбазки поради избирателен репортаж, излъчен по ТВ Европа, излиза наяве от уеб страницата на комисията.

Партията е осъдена поради потреблението на националното знаме в пропагандни материали, а Джамбазки - поради изявление, което съставлява позитивната оценка за потреблението на огнестрелно оръжие от полицията и въоръжените сили при преодоляването на обществени вълнения.

Сигналът до ЦИК е подаден от Съвета за електронни медии.

В телевизионния репортаж е отразена среща на претендентите за евродепутати на Вътрешна македонска революционна организация, инициирана от синдикалната организация на Българските полицейски синдикати.

В репортажа са коментирани събитията в Куклен, във връзка на които Ангел Джамбазки съпоставя реакцията на българската с брюкселската полиция при преодоляване на улични вълнения с потреблението на огнестрелно оръжие. В два от фрагментите на репортажа е показано националното знаме, паралелно със знамето на Европейския съюз и партийното знаме на " Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР