Централната избирателна комисия (ЦИК) е отменила решението на Общинска избирателна

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) е отменила решението на Общинска избирателна
Коментари Харесай

Десислава Иванчева отива на избори

Централната изборна комисия (ЦИК) е отменила решението на Общинска изборна комисия (ОИК), с което е отказана регистрация на Десислава Иванчева за локалния избор.

" Току що ЦИК прегледа нашите тъжби и анулира решенията на ОИК - Столична община, с които ни беше отказана регистрацията - отиваме на избори! ”, написа в профила си във Facebook довечера претендентът за кмет на София.

На 25 септември на някогашния кмет на регион " Младост " бе отказана регистрация от Общинската изборна комисия в столицата. Мотивът е, че предлагането за кандидатурата ѝ е импортирано от Християндемократическа партия на България 7 минути след крайния период по закон.

Десислава Иванчева беше отстранена от кметския пост в една от най-големите столични общини поради приемането на рушвет. Тя беше наказана на 20 години отнемане от независимост. Въпреки присъдата Иванчева не се признава за отговорна и се счита за жертва. Тя взе участие на изборите за Европейски парламент в края на май, където завоюва съвсем 2%, изпреварвайки по този метод някои от партиите в обединението „ Обединени патриоти “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР