Централната избирателна комисия (ЦИК) активно работи за провеждането на евроизборите

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) активно работи за провеждането на евроизборите
Коментари Харесай

Нейкова: Нов състав на ЦИК не би трябвало да има проблеми за евроизборите

Централната изборна комисия (ЦИК) интензивно работи за провеждането на евроизборите през май по настоящия Изборен кодекс. Мандатът изтича на 21 март. Това съобщи на брифинг членът на ЦИК Камелия Нейкова, съобщи БГНЕС.
Продължаваме да си вършим работата, а на идващия състав на Комисията ще оставим законодателство, такова че да могат да проведат законни избори за Европейски парламент, добави другият член на ЦИК Александър Андреев.
В момента по работни групи се разискват книжата за изборите, съобразени с направените ремонти в Изборния кодекс. Обсъжда се и разяснителната акция.
Камелия Нейкова счита, че не би трябвало промяната на състава на ЦИК да сътвори компликации за провеждането на изборите. „ Когато има последователност и всичко е по разпоредбите на закона, всеки един състав би могъл да се оправи “, уверена е тя.
Българската централна изборна комисия беше хазаин дружно със Световната организация на органите на ръководство на избори А-WEB на седмото съвещание на изпълнителното бюро на организацията. Делегатите бяха единомислещи, че работата на нашата ЦИК е на международно равнище.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР