Централната избирателна комисия ще проведе официални преговори с фирмата Сиела

...
Централната избирателна комисия ще проведе официални преговори с фирмата Сиела
Коментари Харесай

ЦИК и Сиела Норма преговарят за допълнителните 1 500 машини

Централната изборна комисия ще организира публични договаряния с компанията " Сиела Норма " за доставката на спомагателни 1 500 устройства за гласоподаване и логистиката, нужна за изборите на 11 юли, заяви БНР.

Обществената поръчка по процедурата договаряне без авансово съобщение към този момент е в ход. ЦИК и " Сиела Норма " обаче влязоха в спор по прогнозната цена от 6 милиона и 500 хиляди лв..

Управителят на " Сиела Норма " Веселин Тодоров е безапелационен, че не могат да се вместят в оповестената цена с всички действия по поръчката, която включва с изключение на машините и логистиката. Общо това би коствало малко над 15 милиона лв., само че за 6,5 милиона биха могли да поемат логистиката на парламентарния избор или пък доставката на част от нужните машини, защото цената на устройствата от производителя в този момент е със 70% по-висока поради по-малкия брой.

" Единственото, което може да понижи тази сума, е наши вътрешни договаряния с компанията. Което зависи от нас, ние сме го редуцирали до вероятния най-малко. Говоря за логистика, за мултиплициране на софтуера, за съоръжения за обезпечаване на всички техници. "

ЦИК ще получи през днешния ден разбивка с цените на обособените действия и ще може да реши какво от всичко в поръчката да разпореди на Сиела Норма, само че най-малко все още не се разисква прогнозната цена да бъде повишена, разяснява представителят Росица Матева:

" Параметрите на цената на могат да бъдат променяни, защото ние сме взели своето решение няма да го променяме. Ние сме създали своите изследвания. Определили сме цената на база на пазарни изследвания, направени в Централната изборна комисия в предишни години. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР