Централната избирателна комисия ще обяви имената на новоизбраните депутати на

...
Централната избирателна комисия ще обяви имената на новоизбраните депутати на
Коментари Харесай

ЦИК казва имената на новите депутати на 18 юли

Централната изборна комисия ще разгласи имената на новоизбраните депутати на 18 юли. Това излиза наяве от известие на самата ЦИК, в което се напомня, че съгласно член 300, алинея 2 от Изборния кодекс имената на определените народни представители се афишират не по-късно от 7 дни след изборния ден. Определеният в закона период по отношение на датата на предварителните парламентарни избори, извършени в неделя, изтича на 18 юли.

В известието се напомня, че до този ден 18 юли, седем дни след изборния ден, партиите, обединенията и инициативните комитети са задължени да отстранен поставените от тях пропагандни материали.

Малко след среднощ през днешния ден ЦИК разгласи и окончателното систематизиране на мандатите в бъдещото 46-о Народно заседание, съгласно което партия " ИТН " ще бъде показана от 65 депутати, до момента в който ГЕРБ-СДС ще имат 63 народни представители.

ПГ на " Българска социалистическа партия за България " ще има 36 депутатски места,  а " Демократична България " – 34.

Движение за права и свободи вкарва в Народното събрание 29 депутата, мандатите на " Изправи се! Мутри вън! " са 13.

В оставащото време до окончателното оповестяване на мандатите ЦИК ще се произнася и по молби за отвод от депутатско място. До момента ЦИК е взела две такива решения - за водача на ГЕРБ Бойко Борисов и за новия кмет на Благоевград Илко Стоянов. Намерения да се откаже от депутатското си място съобщи Крум Зарков от Българска социалистическа партия в отворено писмо, което разгласява и в профила си във фейсбук. Зарков показва, че е подготвен по този метод да поеме отговорност за загубата на социалистите в Русе откакто Българска социалистическа партия взе единствено един мандат в крайдунавския град.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР