Централната избирателна комисия ще изпълни решението, с което Софийският административен

...
Централната избирателна комисия ще изпълни решението, с което Софийският административен
Коментари Харесай

ЦИК ще изпълни решението за осигуряване на машинно гласуване във всички избирателни секции

Централната изборна комисия ще извърши решението, с което Софийският административен съд я задължи в период от 6 месеца да обезпечи опция за машинно гласоподаване във всички изборни секции в страната, съобщи представителят на ЦИК Александър Андреев:
"ЦИК, откакто решението стане дефинитивно, ще предприеме всички нужни дейности, с цел да може да извърши диспозитива на решението, при изискване, че той е подобен. Ще бъде належащо да бъдат обезпечени финансовите средства, само че в тази връзка и от писмото на Министерството на финансите, и уверенията от страна на изпълнителната власт са, че такива средства ще бъдат обезпечени, с оглед обезпечаването на машините. "
Още през февруари предходната година Върховният административен съд реши да бъдат обезпечени машини за всички изборни секции. ЦИК обаче по този начин и не съумя да извърши решението при организацията на парламентарните избори месец по-късно. Тогава бяха планувани до 15 милиона лв. за наем на машини, само че публичната поръчка се провали.
Следващите избори у нас са планувани за май следващата година. Те са за евродепутати.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР