Централната избирателна комисия разясни допълнително как могат да гласуват хората

...
Централната избирателна комисия разясни допълнително как могат да гласуват хората
Коментари Харесай

Какви са възможности за гласуване на хората с увреждания на Местни избори 2019?

Централната изборна комисия обясни в допълнение по какъв начин могат да гласоподават хората с увреждания на идните локални избори 2019.

В случай, че имате усложнение да се придвижите до секцията в изборния регион, би трябвало да изпратите поръчка до общината за обезпечаване на превоз или друга помощ в изборния ден.

В случай, че сте с повредено зрение или усложнения в напредването и не можете да гласувате независимо, можете да извършите това с компаньон в секция в същия изборен регион, която е налична. За задачата би трябвало да визиите персонален документ и да попълните декларация на място, че не сте дали своят вот и няма да гласувате другаде.

Можете да гласувате и в дома си с преносима изборна кутия. Предварително би трябвало да извършите това в писмена форма, подписано собственоръчно и изпратено по пощата или посредством акредитиран представител. Може да подадете и електронно заявление на интернет страницата на общината по непрекъснат адрес или на сегашния адрес, в случай че сте подали заявление до 12 октомври.

Към заявката за гласоподаване с преносима изборна кутия се ползва копие от решението на ТЕЛК, НЕЛК или здравна епикриза, удостоверяваща уврежданията, които попречват напускането на дома Ви.

Подвижна изборна кутия се основава, в случай че до 12 октомври има подадени най-малко 10 заявки от лица с трайни увреждания. При към този момент основана преносима изборна секция, заявки за гласоподаване могат да се подадат до 21 октомври.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР