Централната избирателна комисия публикува резултатите и разпределението на мандатите в

...
Централната избирателна комисия публикува резултатите и разпределението на мандатите в
Коментари Харесай

Новият парламент: Как са разпределени мандатите

Централната изборна комисия разгласява резултатите и разпределението на мандатите в 46-ото Народно заседание. Заседанието на комисията е завършило малко след среднощ.

Според решението на ЦИК " ИТН " ще бъде показана с  65 депутатски места  в новия парламент. ГЕРБ-СДС с два по-малко -  63 . Третата политическа мощ - Българска социалистическа партия -  36 , " Демократична България " разполага с  34 депутатски места , а ДПС -  с 29 . За най-малката партия в новия парламент - " Изправи се! Мутри вън! " - мандатите са  13 .

След направените инспекции и премахване на грешките действителните гласове са 2 440 419. 35 201 гласоподаватели са дали своят вот с " Не поддържам никого. "

Няма да има самостоятелни народни представители. За да бъде прескочена 4-процентната преграда са нужни 109 266 гласа.

След дълги диспути ЦИК е почела настояването на Бойко Борисов да излезе от листата на парламентарната група и той няма да бъде народен представител. От уговорката да бъде депутат беше освободен и новият кмет на Благоевград Илко Стоянов. До решението се е стигнало след разногласия в комисията и наново гласоподаване. Така отказалите се са още: Николай Колев от Движение за права и свободи за регион Стара Загора и Григор Горчев от ГЕРБ-СДС за регион Плевен.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР