Централната избирателна комисия прави последни подготовки преди връщането на машините

...
Централната избирателна комисия прави последни подготовки преди връщането на машините
Коментари Харесай

ЦИК подготвя машините за втория тур

Централната изборна комисия прави последни подготовки преди връщането на машините за гласоподаване на балотажа в неделя.

Второ денонощие техниците на " Сиела Норма " конфигурират устройствата и качват на тях кандидатските листи.

С машини ще се гласоподава в близо 6000 от общо над 7300 секции, в които ще има балотажи за кмет.

,,По проект превозването на машините към изборните секции към най-отдалечените от София места би трябвало да стартира още през днешния ден. От Министерство на вътрешните работи към този момент са поискали устно позволение за това, само че ЦИК чака и писмена молба от началника на работа " Жандармерия ", сподели секретарят на комисията Севинч Солакова.

Той изкритикува дейностите на Министерство на вътрешните работи преди първия тур на вота.

" По телефона беше заложен въпрос - давате ли позволение за превозване на машините, по телефона беше отговорено, че няма да се даде такова позволение и все пак машините бяха превозени до регионалните центрове. Не знам дали някои от тях не бяха стигнали до секциите. Ето за какво е доста належащо, изключително в този случай, да има документално искане и писмена преписка за всяко едно позволение от страна на ЦИК ".

От нощес в Централната изборна комисия е отчетът, с който министъра на електронното ръководство удостоверява сходството на машините за гласоподаване.

Николай Денков направи послание, публикувано нощес от пресслужбата на Министерския съвет, по случая с връщането на машините.

" Ключова стъпка за гарантиране на почтено и правилно отчитане на изборните резултати. Това е извънредно значимо, с цел да не повторим печалния резултат от половин милион невалидни бюлетини от първия тур ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР