Централната избирателна комисия подготвя анализ на изминалите избори и ще

...
Централната избирателна комисия подготвя анализ на изминалите избори и ще
Коментари Харесай

Александър Андреев: ЦИК подготвя оценка на слабите места в Изборния кодекс

Централната изборна комисия приготвя разбор на миналите избори и ще приготви оценка на слабите места в Изборния кодекс, с цел да бъдат импортирани в Народното събрание предложенията за промени, които законодателят би могъл да вземе поради. Специално внимание ще бъде отделено на машинното гласоподаване. Това съобщи в " Денят стартира " ръководителят на ЦИК Александър Андреев.

" Машинно гласоподаване имаше. Разбира се, в случай че се има поради, че трябваше да бъдат систематизирани данните в един протокол дружно с хартиеното гласоподаване и това де факто води до нуждата от приобщаване на данни, това вероятно би могло в едни бъдещи промени в Изборния кодекс да бъде преценено дали ще се минава към машинно гласоподаване, или ще бъдат спазени двата способа. Това е въпрос на законодателя и на неговата преценка по какъв начин счита да бъде развиван този развой ", посочи Андреев.

Законодателят е този, който би трябвало да реши във връзка с цялостната изборна система по какъв начин да бъде проведена.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР