Централната избирателна комисия още не е сварила да направи анализ

...
Централната избирателна комисия още не е сварила да направи анализ
Коментари Харесай

ЦИК още не е сварила с анализа протоколи-контролни разписки

Централната изборна комисия още не е сварила да направи разбор на съотношението сред броя на гласувалите в протоколите и контролните разписки от машините. Това призна заместник-председателят на ЦИК Росица Матева по бТВ.

" Все още не е изработен разбор на изборните протоколи и преброените контролни разписки даже на преброяването от първия тур, защото нямахме време ", сподели Матева.

" Трябваше да отчетем резултата от избора за президент и вицепрезидент, да бъдат избрани кандидатпрезидентските двойки, които отидоха на балотаж, да отчетем резултатите от избора за парламент, да организираме новия избор. След като свършим още малко работа, която имаме при прибиране на изборните бумаги отвън страната, ще създадем разбора ", изясни тя.

Матева сподели още, че има подаден сигнал за една СИК за разминаване в отчитането на резултатите в преброяването на контролните разписки и машинното гласоподаване.

" Комисията е преброила толкоз контролни разписки, колкото демонстрира и машинното гласоподаване, само че при разпределение по партии и обединения са по-малко. Подозирам, че е човешка неточност, само че ще проверим ", добави представителят на ЦИК.

Все още от няколко страни се прибират машините за гласоподаване. Те ще се съхраняват на склад. Матева, изясни, че смарткартите, които мистериозно " изчезнаха " в Бургас, са били в секцията, само че са открити чак вечерта. Върнати са на ЦИК.

" Надявам се идващия път секционните изборни комисии да бъдат по-подготвени ", съобщи тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР