Централната избирателна комисия обяви официално имената на новите 17 български

...
Централната избирателна комисия обяви официално имената на новите 17 български
Коментари Харесай

Окончателно: ЦИК официално обяви имената на всички 17 български евродепутати

Централната изборна комисия разгласи публично имената на новите 17 български евродепутати.
ГЕРБ ще има шестима евродепутати - Мария Габриел, Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Асим Адемов и Александър Йорданов, който бе един от представителите на Съюз на демократичните сили в листата.
Българска социалистическа партия ще има петима евродепутати - Елена Йончева, Сергей Станишев, Петър Витанов, Цветелина Пенкова и Иво Христов.
От Движение за права и свободи в Европарламента влизат: Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева, откакто първите двама в листата - водачът Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски отхвърлиха да станат евродепутати.
От Вътрешна македонска революционна организация още веднъж в Европарламента ще бъде Ангел Джамбазки. В ново амплоа влиза режисьорът Андрей Слабаков - вторият определен от партията. Той се пошегува, откакто получи удостоверението си: “Извинявайте, че съм с костюм, само че въпреки всичко е публична церемония”.
“Демократична България” в Европарламента ще съставлява Радан Кънев.
“Успех на всички. Нека да пазят ползите на България, по този начин както дадоха обещание по време на кампанията”, пожела шефката на ЦИК Стефка Стоева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР