Централната избирателна комисия обяви имената на 17-те български евродепутати, които

...
Централната избирателна комисия обяви имената на 17-те български евродепутати, които
Коментари Харесай

ЦИК обяви имената на 17-те евродепутати

Централната изборна комисия разгласи имената на 17-те български евродепутати, които ще бъдат част от новия Европейски парламент.

Това са Александър Йорданов, Андрей Новаков, Андрей Ковачев, Ева Майдел, Мария Габриел, Асим Адемов - ГЕРБ; Елена Йончева, Иво Христо Петков, Петър Витанов, Цветелина Пенкова и Сергей Станишев от БСП; Атидже Алиева, Илхан Кючюк и Искра Михайлова от ДПС; Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков от ВМРО; и Радан Кънев от Демократична България.
Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски от листата на Движение за права и свободи се отхвърлиха от евродепутатските си места. Според окончателните данни ГЕРБ печелят 31.07%, Българска социалистическа партия - 24.26%, Движение за права и свободи - 16.55%, Вътрешна македонска революционна организация - 7.36%. " Демократична България " - 6.06%. Избирателната интензивност публично е 33.28%.

„ На първо място ще продължим борбата за пакета „ Мобилност ", да договорим рационални условия, които да не ощетяват българските превозвачи. Предстои ни диалог и за селското стопанство, дотации. Предстои ни и безконечната тематика за незаконната миграция и българският интерес в тази тематика. " Това сподели новоизбарният, за повторно, евродепутат Ангел Джамбазки минути откакто получи удостоверението си от Централната изборна комисия. „ Има и други тематики, по които сме работили до момента и ще надграждаме. Надявам се на съгласие с нашите сътрудници. Вече ги поканихме дружно с транспортния отрасъл, дружно с министъра, уповавам се и господин Борисов също да бъде свободен за тази среща. На нея транспортният отрасъл да сложи своите претенции и ние да стартираме да работим по тях ", сподели Джамбазки.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР