Централната избирателна комисия няма да променя протоколите, защото в тях

...
Централната избирателна комисия няма да променя протоколите, защото в тях
Коментари Харесай

1835 души от 22 организации ще наблюдават изборите


Централната изборна комисия няма да трансформира протоколи те, тъй като в тях няма нито един ред, който да не подхожда на Изборния кодекс. Това съобщи представителят на ЦИК Таня Цанева на постоянния брифинг на комисията във връзка организацията на идния избор, представена от БГНЕС.

Спор няма, че числата са доста, само че няма по какъв начин без тази информация да съществува секционния протокол, означи Цанева, откакто минути преди конференцията на ЦИК от ГЕРБ дадоха брифинг, на който споделиха, че изборния развой преднамерено се усложнява и обърква.

Другият представител на ЦИК Димитър Димитров акцентира от своя страна, че от тук нататък комисията разполага с една седмица, в която да се опитаме да улесним работата на СИК и работата по попълване на протокола.

От ЦИК обявиха още, че където има огромни региони с дълги кандидатдепутатски листи, ще има комплицирани протоколи.

В началото Таня Цанева заяви, че досега в ЦИК има регистрирани 4 социологически организации за изследвания. 22 са наблюдателските структури с 1835 наблюдаващи. Регистрирането на наблюдаващи те ще продължи да се прави до деня за размисъл.

Стана ясно и, че от през днешния ден е почнало предаването на бюлетини те за гласоподаване в страната. На доста места в чужбина те към този момент са пристигнали. От на следващия ден (петък) стартира и предаването на бюлетини те от печатницата на Българска народна банка.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР