Централната избирателна комисия не реагирала на исканията на партия Възраждане

...
Централната избирателна комисия не реагирала на исканията на партия Възраждане
Коментари Харесай

ЦИК загърбила Възраждане за заявленията от Турция

Централната изборна комисия не реагирала на настояванията на партия " Възраждане " за ограничение на броя на подаваните заявки за гласоподаване в чужбина до най-вече 1 на IP адрес, както и такива да не могат да се подават от територията на Република България. Това оповестиха на конференция в Българска телеграфна агенция представители на политическата мощ.

На предходна конференция по същата тематика, преди няколко седмици, от партията алармираха за хиляди заявки, подавани от един и същи адрес и то точно у нас, от централата част на София, а не в чужбина, като явната наклонност било това да се случва точно що се касае до Турция, а не за другите страни отвън Европейски Съюз, както изисква Изборният кодекс.

" От това полза има само Движение за права и свободи. Ние обжалвахме прокурорското разпореждане (констатирало, че нарушавания има, само че нямало доказателства, че са в интерес на съответна партия - бел.ред.), сега преписката е в Софийска апелативна прокуратура, която се надявам да почете нашата тъжба и да я върне назад в Софийска градска прокуратура и да се направи в допълнение следствие от ДАНС и от страна на други органи.

Освен че обжалвахме това прокурорско разпореждане, внесохме и още веднъж към ЦИК искане, с което ги сигнализирахме за тези операции, посочихме всички обстоятелства и условия, открити от прокуратурата и от нашия изчерпателен екип. В това наше искане към ЦИК поискахме следното - да бъде въведено ограничаване за подаване на най-вече 1 заявление от 1 IP адрес ", сподели Петър Петров, някогашен народен представител от партията на Костадинов в 48-я парламент.

В рамките на предходния си брифинг от " Възраждане " категорично подчертаха - хиляди заявки били подавани от територията на България наоколо до църквата " Света София " (на няколко десетки метра от централата на Движение за права и свободи, само че без категорично от партията да загатват това), само че все още не изнесоха сходни данни. Такива обаче, увери Петров, щели незабавно да бъдат предоставени след приключването на процеса по подаване на заявки.

Ексдепутатът съобщи още - на свое съвещание неотдавна ЦИК изцяло бламирали настояването на " Възраждане ", като се базира на архива от съвещанията на комисията.

Ще бъде подаден още и иск към Комисията по отбрана на персоналните данни, като сигналът ще бъде по отношение на това да се проверява потреблението на персонални данни на голям брой лица от един интернет ползвател.

Обмисля се и вероятно внасяне на промени в изборните правила от страна на партията в идващия парламент. " Не желаеме ЦИК да се произнася с решения за промени в закони, а просто да поправи личния си уеб страница, с цел да не се разрешават операции. Ако е належащо, че внесем и промени в ИК, само че да се съгласим - методът, по който се поддържа един уеб уебсайт зависи единствено и само от това, който го поддържа ", разяснява на още Петър Петров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР