Централната избирателна комисия - ЦИК се готви нормално за изборите

...
Централната избирателна комисия - ЦИК се готви нормално за изборите
Коментари Харесай

ЦИК чака броя на секциите за машинно гласуване

Централната изборна комисия - ЦИК се готви обикновено за изборите като за всяка акция, разяснява пред Българска национална телевизия представителят на ЦИК Цветозар Томов.

По думите му би трябвало да се знаят какви ще бъдат условията във връзка с брой секции за машинното гласоподаване . " Би било добре в околните дни да има цялостна изясненост по този въпрос, с цел да може да се организира естествена подготовка ", акцентира представителят на ЦИК.

С финансирането също няма да има проблем за закупуването на устройствата, с цел да може всички елементи по процедурата да станат ясни, увери Томов.

Томов посочи, че би трябвало да има и изборни правила , които да изключват някой да получава задоволителен преференциален избор .

Относно пазаруването на гласове по време на изборите, Томов съобщи, че това би трябвало да бъде работа на правоохранителната система , тъй като това е закононарушение.

Припомняме, Законопроектът за изменение и допълнение на Изборния кодекс беше признат от Народното събрание на 14 февруари 2019 година

От ЦИК се оказали рецидивисти поради невъвеждането на машинното гласоподаване, съобщи през вчерашния ден омбудсманът Мая Манолова.
 Правната комисия отхвърли ветото върху Изборния кодекс
Правната комисия отхвърли ветото върху Изборния кодекс

Депутатите скептични за машинното гласуване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР