Централната избирателна комисия най-после обяви финалните резултати от изборите за

...
Централната избирателна комисия най-после обяви финалните резултати от изборите за
Коментари Харесай

Окончателно от ЦИК! ГЕРБ разгроми БСП във Враца. Защо?

Централната изборна комисия най-сетне разгласи финалните резултати от изборите за членове на европейския парламент. Цифрите демонстрират безапелационна победа на ГЕРБ в област Враца.
Данните от 100% обработени протоколи от секциите в региона сочат, че за партията на Бойко Борисов са дали своят вот 39.63% от имащите право на глас. Втората политическа мощ Българска социалистическа партия е получила единствено 25.07% от доверието на гласоподавателите.
С оглед на предварителните настройки за победа на хората на Корнелия Нинова тази злополука е унизителна. Вината за нея обаче би трябвало да се търси в самата партия, защото в региона тя високомерно не организира съвсем никаква акция в медиите. В същото време добре смазаната машина на ГЕРБ напоително обясняваше във всички медии за какво би трябвало да се гласоподава с нейния номер. Срещу алените дилетанти стоеше опитният тим на Петя Аврамова, който постоянно мачка по пътя към успеха. В предизборния щаб на ГЕРБ няма инцидентни хора, до момента в който при Българска социалистическа партия изобилства от замаяни играчи, очакващи розовия завършек на изборите.
Без значение дали ще се хареса на множеството анализатори, има един фактор, който остана малко настрана от самите избори. Голяма заслуга за безапелационната победа във врачанската община има кметът Калин Каменов. Започнал нерешително, през миналите години той проработи със размах, промени града и това към този момент е очевидно. Това бе основата, върху която стъпи акцията за евроизборите и разумно се стигна до погром над главните съперници от Българска социалистическа партия. През миналите 4 години от неговия мандат алените по този начин и не съумяха да застанат твърдо против него и това евентуално ще окаже въздействие и при общинските избори през октомври. Ако хората на Корнелия Нинова считат по същия дилетански метод да проведат борбата за Враца, по-добре още в този момент да връчат ключа на града на Калин Каменов.
Голямата изненада на евровота несъмнено е резултатът на Движение за права и свободи от 15.34%. Малцина знаят, че две седмици преди деня за гласоподаване Банчока раздаде пари за картофи на опитни търговци и резултатът не закъсня. За разлика от предходни години, когато се разминаваха платените суми за картофи и гласувалите за Движение за права и свободи, в този момент всичко е тъкмо. Странното е, че от касата на придвижването във Враца излизаха по 50 лв. за компири, а до продавачите доближиха едвам по 30, само че все пак задачата е изпълнена.
Резултатът от 6.98% обаче е извънредно афектиран за Вътрешна македонска революционна организация, които останаха зад Движение за права и свободи. В област, в която не живее нито един турчин, патриотите се провалиха и повода за това е и в тяхната акция. Видимо участваха в медиите, само че не съумяха вярно да разпределят ресурсите си, защото плащаха тук-там, където никой не ги видя. Принципът да дадем на всички медии поравно е неверен и нека един път вечно да бъде изменен, с цел да не търпят на идващите избори следващото си отчаяние. В общественото пространство се появиха изказвания на висши функционери, че са идвали при тях брокери на гласове, които били изгонени и това бе направено като опрощение за какво са след Движение за права и свободи.
Надолу в класацията и без нужда от коментар се подреждат партията на Веселин Марешки - „ Воля “ с 2.78% и Демократична България с 2.46%. Атака е получила унизителните 1.01%, а „ Коалиция за България “ – 0.92%. Само 0.87% от хората са дали гласа си за Валери Симеонов.
1548 души са стигнали до изборните секции, само че са избрали да зачеркнат „ Не поддържам никого “ в бюлетината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР