Централната избирателна комисия напълно обезсмисли машинното гласуване, като взе решение

...
Централната избирателна комисия напълно обезсмисли машинното гласуване, като взе решение
Коментари Харесай

ПП МИР: ЦИК напълно обезсмисли машинното гласуване

Централната изборна комисия изцяло обезсмисли машинното гласоподаване, като взе решение и размени машинните протоколи с ръчно написани такива. Това се споделя в позиция на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) във връзка със стотици тъжби на жители, които постъпиха в централата на партията за изчезнали техни гласове в протоколите от секционните изборни комисии.

„ Действията на ЦИК освен обезсмислиха машинното гласоподаване, за което партия МИР се пребори, само че и на процедура доведоха до следващата замяна на вота на българските жители. За голямо страдание, дейностите на ЦИК и на Информационно обслужване, което към момента напълно се управлява от ГЕРБ, доведоха до следващата замяна на вота на българските жители “, съобщи ръководителят на Политическа партия МИР Симеон Славчев.

Той сподели, че дружно с други политически партии и обединения, взели участие на предварителните парламентарни избори на 11-ти юли, ще подадат групов иск за анулиране на изборните резултати.

„ Крайно време е в България да се проведат почтени избори и да забележим каква е действителната, а не изкривената политическа картина в страната. Ако излезете на улицата и попитате на инцидентен принцип българските жители за коя партия са дали своят вот, ще видите, че съвсем никой не гласоподава за ГЕРБ, а те за следващ път са водеща политическа партия. Как става това – посредством следващата замяна на вота на българските жители, в която волно или несъзнателно интензивно присъединяване взе и ЦИК “, съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Той беше безапелационен, че е трябвало машинните протоколи да станат публични протоколи на секционните изборни комисии, а не да се преписват ръчно, с което с изключение на, че се обезсмисля машинния избор, само че и се дава опция посредством волни неточности при вписването в ръчния протокол да се подмени вота на българските жители и да се изкриви изборния резултат.

„ Призовавам ЦИК неотложно да разгласява на своята страница сканирани протоколи от машинното гласоподаване, подписани от всички членове на секционната комисия. В момента на уеб страницата на ЦИК стои единствено сканираният ръчен протокол, както и нанесените в електронен тип данни от машинното гласоподаване, без да са приложени сканирани машинните протоколи. В случай, че ЦИК не качи неотложно в своя уебсайт сканираните машини протоколи, ще даде мотив на партия МИР, дружно с други политически партии и обединения, взели участие на предварителните парламентарни избори, да пуснем групов иск за анулиране на изборните резултати “, съобщи още ръководителят на Политическа партия МИР Симеон Славчев.
 Политическа партия МИР Предлага служебното държавно управление да стане постоянно Политическа партия МИР Предлага служебното държавно управление да стане постоянно
Политическа партия МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) приканва всички националноотговорни партии, които влязоха в 46-то Народно заседание, да дадат...

Политическа партия МИР беше първата политическа партия, която се разгласи за цялостно машинно гласоподаване като първа крачка към провеждането на почтени избори в България. След проведения от Политическа партия МИР митинг и палатков лагер пред постройката на Министерският съвет беше въведено машинното гласоподаване в България.

„ Поредната замяна на вота на българските жители няма да остане без последици. Изборите са част от националната сигурност на България и партия МИР ще упорства членовете на секционните изборни комисии, които съзнателно подмениха вота при ръчното преместване на машинния протокол, да бъдат подведени под наказателна отговорност “, безапелационен е водачът на Политическа партия МИР Симеон Славчев.

Той съобщи, че секционните изборни комисии съзнателно не са преброили и бюлетините от машинното гласоподаване и не са ги сравнили с машинния протокол, което е още един претекст за анулиране на изборните резултати.

„ Крайно време е да сложим завършек на изборната и манипулативна машина на ГЕРБ и Бойко Борисов, която и по време на тези избори сработи, заради обстоятелството, че Информационно обслужване е към момента под цялостния надзор на ГЕРБ. Да не забравяме, че проф. Михаил Константинов е член на Съвета на шефовете в сдружението, което обобщава изборните резултати. Той е индивидът, който най-вече искаше да саботира машинното гласоподаване и явно съумя. Политическа партия МИР няма да остави без последици всички дейности и бездействия на ЦИК и Информационно обслужване “, заяви още Симеон Славчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР