Централната избирателна комисия наложи 2 000 лева глоба на лидера

...
Централната избирателна комисия наложи 2 000 лева глоба на лидера
Коментари Харесай

Волен Сидеров отнесе глоба от 2000 лв. заради скандала в БНТ

Централната изборна комисия наложи 2 000 лв. санкция на водача на "Атака " Волен Сидеров. Това се вижда от решение на комисията от през днешния ден, оповестено на уеб страницата на институцията.

Сидеров е санкциониран поради държанието му по време на предизборния дебат в предаването "Референдум " на Българска национална телевизия. Централната изборна комисия е решила, че с дейностите си той е нарушил положителните нрави, достойнството и положителното име на претендентите, които са взели участие в предаването. За нарушаванията, които Сидеров е направил, законът планува санкция от 2000 до 5000 лева

"Нарушението се показва в това, че във връзка с Ангел Джамбазки Волен Сидеров е употребявал квалификации като "гей " и "водещ гейпарада ", а по отношение на водещата и останалите две участнички е отправил обръщението "ма ". Волен Сидеров, след лишаване на думата му, е декларирал, че Красимир Каракачанов е откраднал от българския народ 1 милиард лв., като ги е дал на Съединени американски щати. Използваните прилагателни, неспазването на регламента, открит в БНТ1 при провеждането на безплатните дебати, демонстрират неспазване от страна на Волен Сидеров на откритите правила за отразяване на предизборната акция от социална медия ", се показва в решението си ЦИК.

Според комисарите от материалите по преписката несъмнено се открива потреблението на обидни думи и квалификации. До ЦИК е подаден сигнал и от Джамбазки, към който е прибавен запис от предаването. От изборния орган настояват, че осъщественото нарушаване не е маловажно и по тази причина постановат санкция. Решението не е дефинитивно и може да се апелира.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР