Централната избирателна комисия на Испания не разреши на бившия ръководител

...
Централната избирателна комисия на Испания не разреши на бившия ръководител
Коментари Харесай

Испания отряза Карлес Пучдемон за ЕП

Централната изборна комисия на Испания не позволи на някогашния началник на каталунското държавно управление Карлес Пучдемон да се кандидатира на европейските избори на 26 май, заяви неговата партия, съобщи Агенция Франс Прес.

Според групировката "Заедно за Каталуния " испанските управляващи желаят по този метод да "запушат устата " на Пучдемон и още двама покровители на концепцията за самостоятелност на Каталуния, живеещи в заточение, Тони Комин и Клара Понсати. Дясната Народна партия и демократичната партия "Гражданите " бяха внесли тъжба в ЦИК, с цел да попречват кандидатурата на Пучдемон.

Основна фигура в опита за отделяне на Каталуния през 2017 година, Пучдемон напусна Испания, с цел да избяга от правосъдно гонене и сега живее в Белгия. Той бе определен отпред на листата на партията си за евровота. "Целта е да бъде чут гласът на тази Каталуния, която желае да бъде самостоятелна република в сърцето на институцията, представляваща европейските жители ", съобщи наскоро Пучдемон.

Европейската демократична партия на Каталуния съобщи, че ще предприеме всички юридически дейности в Испания и в Европа, с цел да отбрани правата на тримата претенденти. "Няма никакви юридически загради пред присъединяване им " и те може да бъдат изключени единствено по политически аргументи, съобщи юристът на Пучдемон, представен от Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР