Централната избирателна комисия на Босна и Херцеговина взе решение във

...
Централната избирателна комисия на Босна и Херцеговина взе решение във
Коментари Харесай

Босна поправи закон, за да позволи формирането на правителства след изборите

Централната изборна комисия на Босна и Херцеговина взе решение във вторник да поправи закон и да разреши образуването на държавни управления след общите избори през октомври, откакто Народното събрание не можа да одобри нужните законови промени, заяви Ройтерс.

Без поправките, отнасящи се до избора на делегати в горната камара на Народното събрание на Мюсюлманско-хърватската федерация, районният парламент нямаше да може да бъде образуван и да делегира представители в горната камара на националния парламент, съобщи Българска телеграфна агенция.

Босна е разграничена на два самостоятелни района - Мюсюлманско-хърватска федерация и Република Сръбска, които са свързани посредством едва централно държавно управление.

Създадени са условия за гладко избиране на делегати и образуване на държавни управления след общите избори, съобщи Бранко Петрич, ръководител на ЦИК.

Решението бе приветствано от американското посолство в Босна и делегацията на Европейски Съюз в страната. Ние приветстваме ЦИК за това, че предприе дейности, които ще разрешат образуването на управляващи във Федерацията Босна и Херцеговина, обявиха те в обща декларация.

Най-голямата партия на бошняците мюсюлмани, Партията на демократичното деяние, съобщи, че решението на ЦИК е политическо и ще го апелира пред Конституционния съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР