Централната избирателна комисия е установила 18 нарушения в предизборната кампания

...
Централната избирателна комисия е установила 18 нарушения в предизборната кампания
Коментари Харесай

ЦИК и СЕМ подписаха споразумение за местните избори

Централната изборна комисия е открила 18 нарушавания в предизборната акция за отминалите евроизбори на партиите и обединенията, както и 34 нарушавания, осъществени от медиите - това разгласи ръководителят на ЦИК Стефка Стоева на подписването на съглашение за идните локални избори със Съвета за електронни медии.
Споразумението дефинира параметрите на профилирания мониторинг, който Съвет за електронни медии ще реализира върху активността на доставчиците на медийни услуги по време на предизборната акция. Стефка Стоева съобщи:
"Да напомним единствено, че пропагандните материали не би трябвало да нарушават положителните нрави, достойнството, положителното име на претендентите, че е неразрешено в тях да се употребяват знамето на Република България и на други непознати страни. Езикът на омразата вреди на всички и подронва демократичните устои на страната ".
Председателят на Съвет за електронни медии София Владимирова прикани медиите да бъдат виновни към работата си:
"Вярвам, че изборите ще преминат в една спокойна атмосфера в сходство със законите, които ги контролират. Надявам се всички ние в края на тези избори, във всички обитаеми места да сме създали най-хубавия избор за себе си и за децата си ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР