Централната избирателна комисия е потвърдила решението на Районната избирателна комисия

...
Централната избирателна комисия е потвърдила решението на Районната избирателна комисия
Коментари Харесай

ЦИК: „Демократична България“ остава без кандидат-депутати в Стара Загора

Централната изборна комисия е удостоверила решението на Районната изборна комисия в Стара Загора да откаже регистрацията на листата с кандидат-депутати на " Демократична България ", оповестява БНР.

Преди два дни Районната изборна комисия в Стара Загора отхвърли да записва кандидатската листа на обединението в 27-ми избирателен регион. за идните парламентарни избори на 14 ноември. Причината - подадените документи не са подписани на ръка, а " върху тях е сложена сигнатура, визуализираща електронно сключване на показаните бумаги. "

От обединяването внесоха тъжба против постановения отвод за регистрация. На днешното съвещание на ЦИК докладчикът по проблема Камелия Стоянова дефинира като резонни дадените от Районната комисия инструкции в хода на процедурата по регистрация на листата с претенденти. Стоянова акцентира, че в жалбата, подадена от лидера на листата на обединяването Атанас Славов, не се оспорва фактът, че забележките са поправени едвам след края на периода, който изтече в 17ч. на 12 октомври.

„ Считам, че решението на РИК-Стара Загора е вярно “, съобщи в ревюто си Камелия Стоянова.

В хода на полемиката Цветозар Томов оспори претекстовете, с които районната изборна комисия е отхвърлиха регистрацията. При извършеното гласоподаване болшинството в ЦИК поддържа решението, с което се отхвърля регистрацията на кандидатската листа на „ Демократична България “ в старозагорски изборен регион.

Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР