Централната избирателна комисия е отказала регистрация на две партии и

...
Централната избирателна комисия е отказала регистрация на две партии и
Коментари Харесай

ЦИК отказа на две партии и една коалиция да ги регистрира за вота

Централната изборна комисия е отказала регистрация на две партии и една коалиция поради неизрядни подписки, разгласи на брифинг представителят на ЦИК Росица Матева. Тя заключи, че за изборите на 2 април са регистрирани сполучливо 16 партии и 7 обединения. 

Подписките на три от към този момент записаните обединения към момента се ревизират в ГРАО, като до края на деня ще стане ясно дали регистрацията им остава. 

От на следващия ден започва вписването на листите с претенденти на партиите и обединенията. 

До края на седмицата започва електронната платформа за подаване на заявки за гласоподаване отвън страната, добави заместник-председателят на ЦИК Цветозар Томов. Срокът за подаване на тези заявки е 7 март. 

Жребият с номерата на партиите и обединенията ще бъде изтеглен на 1 март. 

От страна на Централната изборна комисия работата по организацията на вота се движи в период, увери Камелия Нейкова. Тя подсети, че ЦИК чака от Министерски съвет през идващите дни да разгласи ангажираността на държавните органи по техническото застраховане на вота - организационно техническата подготовка, инсталиране на видеонаблюдение в секциите, организацията на изборите в чужбина, доставката на хартия за машините.



Относно настояването на " Възраждане " ЦИК да ограничи броя на подаваните онлайн заявки от един IP адрес в чужбина поради операции на изборния развой, Матева изясни, че в Централната изборна комисия не са подадени съответни сигнали. Ако такива постъпят, те ще бъдат разисквани в груповия орган. В случай, че от един и същи IP адрес бъдат подадени доста заявки, то това може да е поради многолюдно семейство, допусна говорителката на ЦИК, само че повтори, че не са осведомени с съответния проблем. 

Преди ден от партията на Костадин Костадинов споделиха, че са подали сигнал в прокуратурата за това, че в последната една година се забелязвало фрапантно нарастване на онлайн заявките, които се подават за разкриване на секции в една страна, отвън рамките на Европейския съюз. За образец дадоха, че от 48 IP адреса са подадени над 11 хиляди заявки, до момента в който от единствено едно IP са подадени 1053 заявки.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР