Централната избирателна комисия е отговорила положително на искане на главния

...
Централната избирателна комисия е отговорила положително на искане на главния
Коментари Харесай

ЦИК разреши арести на кмета на Несебър и още четирима местни политици

Централната изборна комисия е дала отговор позитивно на искане на основния прокурор Сотир Цацаров да бъде арестуван и притеглен като обвинен кметът на Несебър Николай Димитров, който е и самостоятелен претендент за нов мандат. Срещу него е формирано досъдебно произвеждане, а от решението излиза наяве, че настояването за задържане е по описна следствения отдел при Специализирана прокуратура.

Освен за Димитров,ЦИК е взела същите решения и за трима претенденти за общински съветници в Несебър, както и за претендент за кмет на Свети Влас. Става дума за претендентите за общински съветници Петър Тодоров и Георги Георгиев от листата на коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ и за Константин Лефтеров, който е претендент от листата на „ Движение 21 “. ЦИК е дала позволение за привличане като обвинен и за задържане на претендент за кмет на кметство Свети Влас - Атанас Япаджиев, повдигнат също от „ Движение 21 “.

Исканията за задържанията евентуално са свързани с извършената в събота акция на Специализираната прокуратура, ГДБОП и Антикорупционната комисия в община Несебър против пазаруването на гласове за идния локален избор.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР