“Централната избирателна комисия е независим орган и не трябва да

...
“Централната избирателна комисия е независим орган и не трябва да
Коментари Харесай

Радев: В работата на ЦИК не трябва да има вмешателство

“Централната изборна комисия е самостоятелен орган и не би трябвало да има никакво вмешателство в работата ѝ. Не би трябвало да насаждаме съмнение в изборния развой, така и така изборната интензивност е ниска ”, съобщи президентът Румен Радев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“Очаквам всички институции, които са ангажирани в организацията на изборите, да работят за обезпечаване на повече бистрота на изборния развой. Нека в допълнение да не обезличаваме машинния избор ”, сподели още той. За Еврозоната Радев съобщи, че служебното държавно управление не може да компенсира неналичието на закони, които не бяха признати в предходния парламент.

“Някои очевидно желаят да влязат в еврозоната през задния вход, както влязоха и в политиката ", разяснява Радев.

" До огромна степен инфлацията се дължи на предходни управнически решения ", разяснява още президентът.

По тематиката за мигрантите, Радев сподели, че правораздаването би трябвало да подходи по радикално друг метод по закононарушенията, свързани с мигранти. „ Въпреки всичко защитата на границата е затегната. Започнаха да преследват и хващат незаконните мигранти по пътищата вътре в страната “, акцентира Радев.

В последните месеци успяхме да убедим и Европейски Съюз, и съвета, че защитата на границата не е ангажимент единствено на страните от първа линия. Ние получаваме поддръжка и взаимност, в четвъртък идват представители на Европейска комисия, чакам забележителна поддръжка и като финансови средства, акцентира Радев.

“За същите закононарушения в другите страни се получават десетки години затвор, а при нас трафикантите, хванати от органите на Министерство на вътрешните работи, само че получили съглашение с прокуратурата, получават 5 месеца затвор и това е покана към тях още веднъж да прибягват към тези закононарушения ”, съобщи още Радев. “Нека си спомним какво беше преди- всеобщо гладко и необезпокоявано прекосяване на територията на страната през Лъвов мост. Спомняте си каква беше обстановката там- хората всеобщо си продаваха парцелите, напускаха това място, тъй като това беше легалният събирателен пункт за незаконна нерегистрирана миграция към Западна Европа, по тази причина са и проблемите на страни като Австрия ”, разяснява още той. “Искам да поздравя органите на Министерство на вътрешните работи, че макар заварената обстановка, макар проблематичната защита, неналичието на техническо застраховане на 110 км от тази ограда, на транспортни средства и задоволителен персонален състав, те стегнаха защитата на границата. Техните дейности демонстрират проблемите, които към този момент ги има в страната ”, акцентира още Радев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР