Централната избирателна комисия е готова за местните избори. Около 60%

...
Централната избирателна комисия е готова за местните избори. Около 60%
Коментари Харесай

Стефка Стоева: ЦИК е готова за местните избори

Централната изборна комисия е подготвена за локалните избори. Около 60% от членовете на общинските и на секционните изборни комисии са работили и на предходни избори, съобщи пред БНР ръководителят на ЦИК Стефка Стоева.

„ Този път извършеното образование беше извънредно съществено. Миналата седмица, единствено в границите на пет дни, членове на ЦИК посетиха всички 28 регионални центрове в страната и организираха образование на членовете на ОИК. На тези образования имаше членове на Министерство на вътрешните работи, на пожарната, на ГРАО, на осведомително обслужване, на регионални и на общински администрации “, добави Стоева.

Председателят на ЦИК не скри упованието си, че в изборния ден ще има проблеми и ще има нарушавания. „ Надявам се обаче те да са от такова естество, че да не водят до анулиране на вота. Надяваме се да бъдат овладявани навреме и професионално “, съобщи тя.

Стефка Стоева заяви, че до момента в ЦИК са подадени 69 сигнала и са заведени 230 тъжби. „ Преобладават тези, свързани с регистрацията на претенденти, с нарушавания в предизборната акция, с неизпълнението на съглашението сред Българска национална телевизия и политически партии, което за първи път виждаме на избори “, изясни Стоева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР