Централната част на Португалия е особено силно засегната от пожари

...
Централната част на Португалия е особено силно засегната от пожари
Коментари Харесай

Горещините в Европа предизвикаха вълна от горски пожари

Централната част на Португалия е изключително мощно наранена от пожари тази седмица, оповестява The Independent. Вчера против настъпващите пламъци се изправиха над 3000 огнеборци, дружно с локални селяни, защитаващи домовете си от огъня, подклаждан от рисковите температури и острата суша.

Термометрите навътре в страната са се устремили към 44° C, до момента в който горещи и сухи въздушни маси от Африка не престават да се задържат над западния завършек на Иберийския полуостров. През юни 96% от територията на Португалия беше избрана като зона на „ рискова “ или „ тежка “ суша.

Страната е оповестила червен код за заплаха от пожари. Правителството краткотрайно забрани публичния достъп до горите, изложени на необикновен риск. Забранено е и потреблението на селскостопански машини и фойерверки в засегнатите региони. Въпреки това, в сряда пожарните служби са реагирали над 200 пожара. С това опожарената тази седмица земя в Португалия става към 10 000 хектара, оповестяват от Агенцията за гражданска отбрана. Ранени са 135 души,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР