Централната банка на Турция освободи от пост главния си икономист

...
Централната банка на Турция освободи от пост главния си икономист
Коментари Харесай

Нови уволнения в централната банка на Турция

Централната банка на Турция освободи от пост основния си икономист Хакан Кара и някои ръководители на отдели. Това се показва в документ, забелязан от източници на Reuters, написа организацията.

Анонимният източник още веднъж е изразил подозрения, че във финансовата институция се упражнява политически напън, откакто първото такова терзание пристигна след уволнението на шефа на банката.

След това последва коментар oт президента на Турция Тайп Ердоган, че банката има потребност от " главен ремонт ".

Сред уволнените са още генералният управител на банката за научни проучвания и парична политика Пинар Озлу, пазарният общоприет шеф Орхан Кандар, генералният управител на банковите и финансовите отдели Явуз Йетер.

Хакан Кара и изброените до момента са получили други постове - на съветници.

" Този ход ще натовари в допълнение опасенията към ерозията на институционалната мощ на банката ", сподели Тимоти Аш, който е началник на изследванията за нови пазари в Blue Bay Asset Management.

Според него Хакан Кара е бил гръбнакът на изследователските старания на Централната банка на Турция. Аш дефинира уволнението му като даже по-тежък от уволнението на някогашния шеф на банката Мурат Четинкая.

В документа не се показва кой ще поеме поста на Кара, само че са посочени няколко души, които ще заемат постовете на другите освободени лица. Общо са уволнени над 10 души.

В документа написа още, че реорганизацията е осъществена за улеснение на " ефикасното осъществяване на отговорностите, ефикасното ръководство на интервенциите и ясното установяване на зоните на отговорност на отделите ". /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР