Централната банка на Русия ще разшири временния диапазон на изчисляване

...
Централната банка на Русия ще разшири временния диапазон на изчисляване
Коментари Харесай

Руската централна банка ще измени реда за изчисляване на курса на долара и еврото

Централната банка на Русия ще разшири краткотрайния диапазон на пресмятане на формалния курс на $ към рублата. Регулаторът също по този начин ще опрости реда на установяване на формалния курс на еврото към рублата. Това би трябвало да увеличи представителността на курса на $ към рублата в изискванията на нараснала волатилност на валутния хазар, се споделя в известие от регулатора.

Документът ще влезе в действие от деня на формалното му издание.

Официалният курс на $ ще бъде определян на основа на данните от Московската борса за среднопретегления курс към рублата по покупко-продажбите, които са били подписани от 10:00 до 16:30 часа. По-рано интервалът за пресмятане беше сред  10:00 и 11:30 часа. От регулатора прецизират, че това ще разреши да се вземат под внимание повече покупко-продажби, сключвани денем.

В известието написа, че официалният курс на еврото към рублата ще бъде  определян по този начин,  както и формалните курсове за другите задгранични валути към рублата, което пък ще опрости подаването на поръчките и определянето на официалните курсове.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР